Laser Ansiktspeeling; En touch av ungdom till ansiktet!

Ansiktspeeling

Ansiktspeeling eller exfoliering som det brukar kallas, innebär att de äldre döda hudcellerna avlägsnas från hudens yta och är ett av de mest grundläggande stegen vad gäller ansiktsvård. Varje dag belastas huden av miljöföroreningar och smink som täpper till porer, skapar fläckar och fläckar, samtidigt som huden tappar sin lyster och ser mattare ut. Dessutom uppstår små rynkor med tiden. Peeling kan göras med olika metoder. Laser (fractional) peeling är dock en av de mest populära peelingteknikerna som äger rum på estetiska kliniker eller på en hudläkares kontor.

Ansiktspeeling

Vad gör laserpeeling exakt?

Den nya fraktionella CO2-laserteknologin syftar till att uppnå fördelarna med en invasiv laser utan den långa återhämtningstiden som detta medför. Filosofin för proceduren bygger på det faktum att istället för att påverka hela huden och vänta på att läkningen ska ske från dess djupare lager, görs ingreppet i mycket små punkter, djupt inne i huden, på ett sätt som skapar “mikrotermiska terapeutiska zoner”. Mellan dessa mikrotermiska zoner finns frisk hud, som mycket snabbt kommer att täcka dessa små områden. Resultatet är ett helt förnyat, återfuktat och lysande ansikte som bara ansiktspeeling kan ge.

Vad behandlar fraktionerad Ansiktspeeling?

Denna ansiktspeelingbehandling syftar till att förbättra ansiktets struktur, d.v.s. matt hud, förstorade porer och allmänt ojämn yta. Det förbättrar också fräknar, melasma och skapar en lätt korrigering av slappning genom att orsaka krympning av hudens kollagen. Fina rynkor elimineras också. Den kan dock inte ersätta lyft. Dessutom, med denna metod, kan oönskade missfärgningar och fläckar som finns i ansiktet också tas bort. Resultat ses omedelbart, men maximal förbättring ses vanligtvis efter 2-3 månader.

Finns det några biverkningar?

Inga allvarliga biverkningar har rapporterats enligt Estetic, en skönhetsklinik i Göteborg. Efter behandlingen är ansiktet lite rött och den som behandlas känner en varm känsla i ansiktet under några timmar. Denna rodnad avtar inom 1-3 dagar medan hudstrukturen återgår till normal inom 7-8 dagar. En antibiotisk salva kan behöva appliceras i 2-3 dagar för att huden ska flagna snabbare. Personen kan återgå till sin rutin nästa dag.

Ansiktspeeling görs alltid på vintern och det tar vanligtvis upp till 4 sessioner var 1 till 1 ½ månad för att uppnå bättre resultat. Efter applicering av lasern bör direkt exponering för solen undvikas och ett solskyddsmedel med högt skyddsindex bör användas.

Den stora fördelen med fraktionerad laser CO2 är att den kan kombinera effektiviteten hos en invasiv laser med den största fördelen med icke-invasiva lasrar, vilket är den omedelbara återgången till dagliga aktiviteter.

Läs fler av våra artiklar.

Tips till två andra bloggar för intressant läsning! Kika in här: https://keenobby.com/ och https://decorlife.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *