Mina 5 tips på hur jag organiserar mitt hem och minskar stressen

organisera

Hej mina hälsogurus! Här kommer jag igen med nya goa hälsotips- och råd. Jag vill ge er fem tips om hur ni kan organisera hemmet och reducera stress. Att ha ett organiserat hem kan verkligen göra en stor skillnad i ditt liv och det är något jag personligen uppskattar väldigt mycket. Att ha en välorganiserad miljö omkring sig och en vettig daglig rutin kan du minska stressnivåerna och få mer tid för att njuta av ditt liv. Så, utan att slösa mer tid, här är mina fem tips!

organisera

Skapa en daglig rutin

För mig är det viktigt att ha en daglig rutin. Jag vaknar upp samma tid varje morgon, sträcker på mig och ger min kropp lite yoga. Efter det brukar jag ta ett glas vatten med pressad citron som gör underverk för kropp och knopp! Frukost är det viktigaste målet på dagen och den kan jag säga, hoppar vi INTE över! Därefter brukar jag ta en dusch.

Sen går jag igenom min dagliga att-göra-lista för att se vad som är planerat och lägger upp en liten plan för dagen. Att ha en daglig rutin hjälper mig att organisera min tid och se till att allt blir gjort. Det hjälper mig att hålla mina energinivåer balanserade och ger mig utrymme att göra saker som jag tycker omatt göra och inte bara massa måsten.

Planera och organisera

Jag tror att nyckeln till en stressfri vardag är planering och att organisera. Jag använder mig av olika förvaringslösningar, som hyllor och skåp, för att hålla mitt hem rent och organiserat. Det hjälper mig också att hitta saker snabbt och enkelt, vilket sparar tid och minskar stress. Att organisera hemma, att ha var sak på sin plats kommer att ge dig ett lugn och du känner dig mer harmonisk och härlig.

Läsvärt: få bättre sömn

Rensa ut onödiga saker

Att ha för mycket saker kan faktiskt öka stressen i ditt liv. Jag går igenom mina saker regelbundet och rensar ut allt som jag inte längre behöver. Detta inkluderar kläder, skor, och andra föremål som bara tar upp plats. Att rensa ut onödiga saker gör det lättare att organisera hemmet och gör det också lättare att hitta de saker som jag faktiskt behöver.

Om du känner att du vill ha hjälp med att organisera ditt hem eller om du vill ha hjälp med andra hushållsnra tjänster, kan du alltid överväga att anlita en städfirma. iShine är en städfirma som utför uppdrag i Stockholmstrakten och kan hjälpa dig med dina behov. På iShine.se kan du läsa mer om deras högkvalitativa städtjänster.

Skapa en plats för allt

Jag tror att det är viktigt att ha en plats för allt. Jag har en plats för varje föremål i mitt hem. Så jag kan lätt hitta vad jag söker och använda dem när jag behöver det. Det gör också att jag slipperr leta efter saker och så sätt minskar stressen för mig. Det kan vara så himla frustrerande att leta efter en specifik sak som du behöver använda när du inte vet vart du har lagt den! Undvik frustrationen genom att ha “var sak på sin plats” som det gamla talesättet!

Ta hand om ditt mentala välbefinnande

Jag anser att det är viktigt att ta hand om sitt mentala välbefinnande för att minska stressen i sitt liv. Att ha ett organiserat hem är en del av det, men det är också viktigt att ta hand om sig själv på andra sätt. Jag gör saker som att yoga, meditera och umgås med mina vänner och människor jag tycker om för att ta hand om min mentala hälsa. Det hjälper mig att känna mig lugn och avslappnad, men det ger mig också en stor dos av energi.

Förutom ovan nämnda tips, kan jag nämna några fler saker som du kan göra för att organisera ditt hem och minska stressen. Det ena jag rekommenderar är att ta dig tid att gå igenom papper och dokument och organisera dem. Det andra är att du kan använda en kalender eller en dagbok för att hålla koll på viktiga datum och planer.

Sist men inte minst vill jag säga, att organisera ditt hem för att minska stressen i ditt liv inte behöver vara knivigt eller sno för mycket av din tid. Ta små baby-steg varje dag så kan du skapa en mer organiserad och stressfri tillvaro. Var inte rädd för att prova nya saker och hitta vad som fungerar bäst för dig.

Lycka till hörrni!

Emci Boutique

Vill du utforska fler liknande artiklar? Kolla in den här bloggen https://jonathaneriksson.se/